Eervolle Outstanding Achievement Award voor Willem Ravensberg

Een meer dan eervolle bekroning voor zijn jarenlange staat van dienst: Willem Ravensberg mag zich winnaar noemen van de Outstanding Achievement Award. Die prijs ontving hij tijdens de BioProtection Summit op 23 en 24 mei in Birmingham. De uitreiking is een initiatief van The World BioProtection Forum. Met de award eert de organisatie Willem voor zijn jarenlange inspanningen op het gebied van biologische gewasbescherming.

The World BioProtection Forum is een non-profitorganisatie die de band tussen industrie en wetenschap wil versterken. Door leden met elkaar in contact te brengen en kennisbijeenkomsten te organiseren wil het WBF de transitie naar een groene land- en tuinbouw versnellen. Ook een actieve lobby richting overheden is een van de activiteiten.

Jaarlijkse awarduitreiking

Het Engelse Birmingham was eind mei het toneel voor de uitreiking van de jaarlijkse awards. Die zijn verdeeld over een aantal categorieën: onder meer voor het beste bio-insecticide, de beste biostimulant en het meest innovatieve onderzoeksproject van het jaar. Willem Ravensberg mocht naar voren komen voor de uitreiking van de Outstanding Achievement Award 2022.

De prijs beloont personen die in hun carrière van grote betekenis zijn geweest op het gebied van biologische gewasbescherming. Sinds hij afstudeerde aan de Universiteit Leiden in 1981 heeft Willem zich intensief ingespannen om groene oplossingen meer op de kaart te krijgen. Momenteel is hij nog parttime actief als manager Governmental and Regulatory Affairs bij Koppert, waar hij ook al sinds 1981 werkt. Binnen Artemis kennen we Willem als bestuurslid en voorzitter van de themagroep Wet- en regelgeving. Zijn meest recente wapenfeit is het standaardwerk ‘Microbial protectants for plant disease management’ dat hij samen met collega-dr. Jürgen Kohl samenstelde.

‘Ik ben heel blij met de prijs, ook omdat er ook twee belangrijke captains of industry waren genomineerd. De organisatie is nog niet zo bekend, het is geen IBMA, maar het is wel een organisatie die heel hard aan de weg aan het timmeren is’, zegt Willem.

Meer erkenning voor Artemisleden

Internationale erkenning was er ook voor twee andere leden van onze vereniging. OroAgri kreeg een award voor PREV-AM als beste biofungicideproduct en Tradecorp voor biofertilizer PhosUP.

Artemis feliciteert Willem, OroAgri en Tradecorp van harte met hun awards. Meer over de prijsuitreiking en de activiteiten van het World BioProtection Forum is te vinden op de website.