Nieuw lid bij Artemis: SB Soli Plant

Artemis is gestaag aan het groeien als belangenbehartiger van biologische bestrijders, bestuivers, middelen van natuurlijke oorsprong en biostimulanten. Met SB Soli Plant verwelkomen wij weer een nieuw lid. SB Soli Plant is een onafhankelijk importeur en distributeur van groene inputs voor de land- en tuinbouw sector.

Naast een sterke conventionele lijn met producten leveren ze een breed assortiment met SKAL toegelaten inputs gericht op o.a. stimuleren van een gezond bodemleven, verbeteren van de algehele plantgezondheid van gewassen en daarmee de weerbaarheid en het bevorderen van herstel na schade.

SB Soli Plant is een familiebedrijf dat hun kennis en ervaring direct uit eigen ervaring hebben ondervonden bij de teelt en veredeling van diverse gewassen. Zij zijn actief in de sectoren: akkerbouw, bloembollen, fruit, glastuinbouw en vollegrondsgroenten. Binnen hun sortiment leveren zij hoogwaardige bemestingsproducten, bodemverbeteraars, microbiologie, biostimulanten en andere producten van natuurlijke oorsprong.

Van links naar rechts: Harm Smit, Arjen Smit en Rob Smit op de Fruitbeurs in Houten 2022.

Enkele opvallende producten die SB Soli Plant levert zijn:

  • Meststoffen met Micro Carbon Technology, hiermee worden nutriënten maximaal opgenomen met minimale inspanning door de plant.
  • Albit voorkomt fytotoxische schade van chemische middelen toepassingen, draagt bij aan weerbaarheid bij abiotische stress en verhoogt de vorst tolerantie.
  • Keep Green vermindert de productie van ethyleen waardoor gewassen langer groen blijven en minder last hebben van stress.
  • Optimum Rhizo. Door unieke technologie kunnen specifieke rhizobium bacteriën voor alle vlinderbloemige gewassen gemakkelijk als granulaat worden toegepast en is de teler verzekerd van maximale stikstof binding.

Rob Smit “Wij zijn lid geworden van Artemis omdat onze activiteiten goed aansluiten bij de doelstellingen van Artemis. Daarnaast heeft Artemis binnen de agrarische sector een uitstekende reputatie als belangenvereniging. Een lidmaatschap draagt bij aan de uitstraling die wij als bedrijf willen hebben. We kijken er naar uit om samen met de andere leden ons steentje bij te dragen aan een toekomstbestendige land- en tuinbouw”.

Meer informatie over SB Soli Plant en andere Artemis leden vindt u op de ledenpagina 

Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met Helma Verberkt   (directeur Artemis).

Tip: Dit en ander nieuws voortaan sneller ontvangen? Schrijf u dan in voor de Artemis nieuwsbrief.