Artemis verwelkomt met Poortershaven een nieuw lid

Artemis mag een nieuw lid verwelkomen! Met Poortershaven sluit zich een bedrijf met een lange geschiedenis van bijna 50 jaar aan bij de belangenvereniging. Dit bedrijf richt zich op speciale mineralen van natuurlijke oorsprong voor de agrarische sector. Naast het leveren van diervoedermineralen is Poortershaven gespecialiseerd in de levering van bodemverbeterende mineralen en biostimulanten.

Vanuit de ervaring met diervoedermineralen heeft Poortershaven Industriële Mineralen B.V., zoals het bedrijf correct heet, zich na bewezen resultaten uit onderzoek, sinds 2013 verbreed met de ontwikkeling en verkoop van bodemverbetering mineralen en biostimulanten. De producten worden ingezet om de bodem te verbeteren waardoor o.a. nutriënten beter kunnen worden opgenomen, bodemleven wordt verbeterd en planten weerbaarder zijn tegen negatieve externe invloeden.

Het bedrijf is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor het gebruik van klei- en gesteente mineralen in de agrarische sector.

Enkele opvallende producten in het portfolio

  • Diabas gesteentemineralen (met hoge gehalten aan mineralen en sporenelementen)
  • Natuurlijke Humine (levert hoogwaardige organische stof  Hoog koolstof(C) gehalte)
  • Soil Active Basic (een samengesteld product dat zowel mineralen als humine levert alsook de CEC verhoogt)

Een aantal producten van Poortershaven zijn Skal geregistreerd.

Poortershaven’s missie  om een bijdrage te leveren aan weerbare teelten en transitie naar natuurlijke landbouwsystemen leidt naar een positie binnen Artemis. "Wij zoeken samenwerking om een juiste beeldvorming voor beleidsmakers te stimuleren, door concrete stappen te nemen in onderzoek en praktijktoepassing en daarnaast ondersteuning te kunnen krijgen omtrent wetgevingsvraagstukken", aldus Menno Kamphuis, Technical Sales Manager Soil.

Meer informatie over Poortershaven Industriële Mineralen B.V.    en andere Artemis leden vindt u op de ledenpagina