Ook Tradecorp lid van Artemis

Met de aanmelding van Tradecorp heeft Artemis er opnieuw een onderdeel van de wereldwijde Rovensa Group bij. Al eerder kon OroAgri worden bijgeschreven op de ledenlijst. Met Tradecorp voegen we een lid toe dat is gespecialiseerd in biostimulanten en speciale meststoffen.

De start van Tradecorp ligt in Spanje, waar het bedrijf in 1985 is opgericht. Daarom is het niet verwonderlijk dat de focus in het biostimulantenpakket ligt op producten die abiotische stress tegengaan, zoals de gevolgen van hitte en droogte. Daarvoor levert het bedrijf een pakket met humuszuren, aminozuren en zeewierextracten.

Inmiddels is Tradecorp via distributeurs actief in meer dan zeventig landen. De producten worden ingezet in de land- en tuinbouw. Door een aantal recente overnames is de slagkracht van het bedrijf versterkt.

Tradecorp blijft innoveren: binnenkort wordt een ultra-efficiënte biostimulant geïntroduceerd om het biostimulantenpakket in het portfolio verder uit te breiden. Als onderdeel van de Rovensa Group kan Tradecorp ook terugvallen op de expertise van andere bedrijven binnen de groep, gericht op een meer evenwichtige en duurzame agrarische sector.

Biostimulanten meer in de picture

Ervaring met biostimulanten heeft Tradecorp inmiddels in meer dan zestig landen. Het zijn producten die in de Zuid-Europese landen op een grotere afzet kunnen rekenen dan in Nederland. Maar, constateert technisch-commercieel manager Joost Joling, ‘biostimulanten komen steeds meer in de picture te staan. Nederland loopt wereldwijd nog achter in het gebruik van biostimulanten, maar het is wel een land met een grote potentie. Ook hier ondervinden we de gevolgen van een veranderend klimaat. In Zuid-Europa zijn telers veel meer bekend met koude, hitte en droogte. Ook de huidige kunstmestprijzen zorgen voor groei in het gebruik van biostimulanten. Die kunnen de efficiëntie van de opname en het verbruik van meststoffen verhogen.’

Nieuwe Europese wetgeving

Die potentie van biostimulanten kan pas volledig worden benut als de wetgeving meer ruimte biedt. Het is reden geweest voor Tradecorp om zich aan te sluiten bij Artemis. Joost: ‘De nieuwe Europese wetgeving voor biostimulanten staat voor de deur. Dat zal best voor veranderingen gaan zorgen. Het is belangrijk dat een organisatie als Artemis de belangen behartigt. En met elkaar vormen we een platform dat kennis en ervaring kan delen.’

 

Meer informatie over Tradecorp  en andere Artemis leden vindt u op de ledenpagina