Webinar: Plantenvoeding en voedselzekerheid

Recente gebeurtenissen hebben de kwestie van voedselzekerheid over de hele wereld weer scherp in beeld gebracht. In dit webinar worden de voordelen van het gebruik van biostimulanten, in uitdagende tijden om onze voedselvoorziening in Europa en daarbuiten veilig te stellen, uitgelegd.

Oliver Sitar (Head of Unit, Governance of the agri-food markets, DG AGRI, European Commission) zal de spits afbijten met betrekking tot de huidige voedseluitdagingen en hoe de EU hierop acteert. Dit zal worden gevolgd door inzichten van tuinder en de industrie over hoe biostimulanten telers helpen om de toepassing van voedingsstoffen te optimaliseren - vooral in tijden van beperkte meststoffen en voedselvoorraden - en om de voedselvoorziening te beschermen tegen de mogelijk rampzalige effecten van onvoorspelbare weersomstandigheden.

In het discussiepanel nemen biostimulanten producenten, tuinders, belanghebbenden in de voedselketen en academici plaats om elkaars inzicht te delen en om de potentiële voordelen van biostimulanten te identificeren en te verkennen hoe de verschillende schakels in de voedselketen elkaar kunnen versterken.

Dit webinar vindt plaats op 28 oktober en wordt georganiseerd door de European Biostimulants Industry Council (EBIC) waar wij als Artemis bij aangesloten zijn. De voertaal tijdens dit webinar is Engels. Aanmelden kunt u via onderstaande link.

Meer informatie en aanmelden

 : Vrijdag 28 oktober 2022

 : 15.00 – 16.30 uur

 : Online

 : Aanmelden   

 : Website   

Tip: Bekijk dit event ook in de Artemis jaarkalender