17 oktober 2022 (archief)

Wold Food Day Show - Local Food Systems World Wide

Tijdens de World Food Day Show staan we stil bij de wereldwijde honger en voedselonzekerheid, in het kader van Wereldvoedseldag. We verkennen deze avond uiteenlopende manieren waarop lokale voedselsystemen oplossingen kunnen bieden. Moeten we naar lokaal en kleinschalig of juiste op grote schaal voedsel blijven produceren? Terug naar puur natuur of juist technologie omarmen?

De World Food Day Show biedt een inspirerend programma waarin we aandacht besteden aan de verschillende visies op een betere, voedsel zekere toekomst. Dat doen we ondermeer met de nationale première van The Future of Food (2022), een film waarin Hidde Boersma en Joris Lohman twee tegenstrijdige perspectieven onderzoeken-die van ‘theWizard’ en ‘the Prophet’. Aansluitend is er een internationaal nagesprek met de makers van de film, Madelon Meijer-beleidsadviseur landbouw en voedsel voor Oxfam Novib-en de Zuid-Soedanese Ogen Rwot Denish, onder andere pleitbezorger van Hold the Child Organization (HCO). Tweede Kamerlid Derk Boswijk (landbouw woordvoerder CDA) is ook aanwezig en zal ingaan op de rol van Nederland als het gaat om het ontwikkelen van duurzame voedselsystemen wereldwijd.

Wil je hierbij aanwezig zijn en de filmmakers en panelleden 1 op 1 ontmoeten? Dat kan vanaf 19.00 in onze lounge naast de Grote Zaal. Kortom, maak je klaar voor een inspirerende avond kauwen op het weerbarstige vraagstuk van wereldwijde voedselzekerheid.

 

 : Maandag 17 oktober
 : 19.00
 : Grote Zaal Pakhuis de Zwijger Amsterdam
 : Wilt u er graag bij zijn? Schrijf u hier in 
 : Website