U bent hier:

“Functionele agrobiodiversiteit (FAB) is de toekomst!”

Hoe kunnen wij in de akkerbouw ervoor zorgen, dat er voldoende voedsel wordt geproduceerd in een schone omgeving met behoud van natuur. Een nieuwe brochure beantwoord vragen van akkerbouwers over FAB.

Functionele agrobiodiversiteit (ofwel FAB) is het stimuleren van natuurlijke vijanden op je bedrijf, zowel boven- als ondergronds, zodat die voorkómen dat plaaginsecten, zoals bladluizen in aardappelen, bieten of granen, economische schade veroorzaken. Daardoor is ingrijpen met gewasbeschermingsmiddelen tegen die plaaginsecten vaak niet of slechts beperkt nodig.

Functionele agrobiodiversiteit is de toekomst!


Lees meer over functionele agrobiodiversiteit 
in deze nieuwe BROCHURE. [uitgave juni 2023]

Opdrachtgevers: 
ZLTO, Provincie Zeeland, Cosun Beet Company, Wageningen University & Research en het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland gebiedsplan Zuidwestelijke Delta (IBP-VP-ZWD)