U bent hier:

Terugblik ICM-velddag en vooruitblik komende jaren

Dinsdag 5 september stond de proefboerderij in Vredepeel in het teken van de ICM-velddag. Deze dag is georganiseerd voor akkerbouwers, erfbetreders en andere belangstellenden. Tijdens deze dag werd kennis gedeeld over Integrated Crop Management (ICM). De sfeerreportage van de dag, video´s van experts, de gegeven presentatie, het volledige ICM-framework en diverse factsheets vind je terug op een speciale pagina

De ICM-dag werd door BO Akkerbouw en WUR georganiseerd in Vredepeel. Na de plenaire opening werden er vijf groepen gemaakt die elk een verschillende casus behandelden en hiermee langs de verschillende pijlers van ICM gingen. Dit gebeurde onder leiding van een expert. Bij de plenaire afsluiting gaf de expert een terugkoppeling op de parel, potentie en probleem van de toepassing van ICM in deze specifieke casus.

Aanwezigen gingen naar huis met veel praktische informatie. ICM biedt mogelijkheden, maar er zijn ook nog onderzoeksvragen. Hiervoor wordt de komende jaren naar oplossingen gezocht.

Vooruitblik PPS Akkerbouw op Zand komende jaren
Het lopende project PPS Akkerbouw op Zand heeft een looptijd van 4 jaar en hierbij is 2023 het laatste teeltseizoen. Er zijn in deze 4 jaar veel stappen voorwaarts gezet met betrekking tot de ICM-strategie. Daarnaast zijn er echter ook nog knelpunten waar we de komende jaren door verder onderzoek oplossingen voor willen vinden. Er is daarom onlangs een nieuw voorstel samen met circa 20 partners uit het bedrijfsleven ingediend. In november krijgen we de uitslag. We hopen de komende jaren dus nog verder met dit thema aan de slag te kunnen. Als Artemis zijn wij ook mede participant van dit project. We houden u op de hoogte!

Meer informatie via de pagina van de Wageningen University & Research