U bent hier:

Webinar-reeks: Landbouw met minder chemie, hoe dan?

Om de komende jaren de overgang naar geïntegreerde gewasbescherming succesvol te maken, wordt veel gevraagd op het gebied van kennis en vakmanschap van telers en adviseurs. Gedurende dit winterseizoen organiseert het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ een reeks Webinars waarin we de opgebouwde kennis en ervaringen uit een groot aantal experimenten en sectoren met u delen.

Programmacoördinator Bart Jan Wulfse: “Gewassen telen op basis van het pakket gewasbeschermingsmiddelen dat in 2030 naar verwachting nog gebruikt mag worden, is zeer uitdagend. Dit vraagt een verdere ontwikkeling van weerbare teeltsystemen met gezonde planten. Binnen het praktijkprogramma beantwoorden we de vraag: ‘Hoe dan?’. In deze Webinar-reeks delen we de reeds opgebouwde kennis. Dit doen we door ervaringen uit verschillende sectoren te delen en telers concrete handvatten te geven om zelf aan de slag te gaan.”   

Het praktijkprogramma organiseert deze winter op woensdagavonden een Webinar om je bij te praten. Je bent van harte uitgenodigd om de volledige reeks te volgen of er een uit te kiezen. De Webinars worden ingevuld door 3 inhoudelijke deskundigen, waaronder altijd een teler. Er is natuurlijk volop gelegenheid voor het stellen van individuele vragen. Deelname is gratis. 

Webinar 1: 22 november 2023 van 19.30 tot 20.30 uur - Thema: Als teler aan de slag met een weerbaar teeltsysteem

Webinar 2: 29 november 2023 van 19.30 tot 20.30 uur - Thema: Functionele agrobiodiversiteit als “werknemer” binnen reguliere teelten

Webinar 3: 13 december 2023 van 19.30 tot 20.30 uur - Thema: Groenbemesters vernietigen en onkruidbeheersing zonder glyfosaat

Webinar 4: 10 januari 2024 van 19.30 tot 20.30 uur - Thema: Emissiereductie in de praktijk: Praktische tips om emissie te verlagen

Webinar 5: 24 januari 2024 van 19.30 tot 20.30 uur - Thema: Onkruiden beheersen met meer dan herbiciden en schoffels

Webinar 6: 7 februari 2024 van 19.30 tot 20.30 uur - Thema: Hoe kom ik tot een keuze van inzet biostimulanten en biocontrol?

Webinar 7: 21 februari 2024 van 19.30 tot 20.30 uur - Thema: Grasland en vanggewassen vernietigen zonder het gebruik van glyfosaat

Over het praktijkprogramma
Het praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de praktijk' is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en LTO Nederland en de sectoren. Binnen het programma zetten telers samen met teeltdeskundigen stappen naar weerbare teeltsystemen. In 13 pilots en expertteams wordt gewerkt aan het vullen van de gereedschapskist van telers met nieuw instrumentarium om hun gewassen op duurzame wijze gezond te houden en om plant- en teeltsystemen weerbaarder te maken.

Betrokkenheid Artemis
Artemis is actief betrokken binnen het praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de praktijk' in de vorm van lid expertteam Biostimulanten en Biocontrol en direct betrokken bij diverse pilots in de praktijk om te komen tot weerbare planten en teeltsystemen.

Meer informatie en de aanmeldlink treft u aan in de evenementenkalender van Artemis.