U bent hier:

Bronzen Bernard Blum Award voor biologische bestrijder Nezapar

Nezapar, van Koppert, heeft de Bronzen Bernard Blum Award gewonnen op de Annual Biocontrol Industry Meeting (ABIM). Deze prijs is een jaarlijkse erkenning van het meest innovatieve biocontrole product van het jaar, een product dat een significante invloed heeft op het beheer van ziekten en plagen en tegelijkertijd een minimale impact heeft op de menselijke gezondheid en het milieu. Directeur Operations Peter Couwels van Koppert “We zijn erg trots op deze erkenning voor het succesvol kweken van commercieel relevante hoeveelheden van de sluipwesp Trissolcus basalis".


Bron & Copyright foto: Koppert

De sluipwesp Trissolcus basalis heeft effectieve resultaten laten zien bij de preventieve en licht curatieve bestrijding van de zuidelijke groene stinkwants, Nezara viridula. Dit geeft tuinders eindelijk toegang tot een biologische manier om deze groeiende kasplaag in Noordwest-Europa en andere delen van de wereld te bestrijden. De Zuidelijke groene stinkwants is een zeer polyfage wants die in veel belangrijke gewassen schade aanricht. Deze wants komt oorspronkelijk uit Ethiopië, maar is nu verspreid over bijna alle tropische en subtropische gebieden en blijft zich verspreiden naar gematigde gebieden, waar hij vooral in kassen wordt aangetroffen. Door de klimaatverandering zullen deze zeer destructieve wantsen een steeds groter probleem (gaan) vormen voor telers in een toenemend aantal gewassen in gebieden met een gematigd klimaat. Nezapar, bestaande uit poppen van de sluipwesp Trissolcus basalis, biedt telers een natuurlijke oplossing die afrekent met een serieus probleem dat tot nu toe alleen kon worden opgelost met chemische bestrijding. De sluipwespen Trissolcus basalis parasiteren de eieren van de Nezara.


Bron & Copyright foto: Koppert

Tim Bossinga, productmanager van Koppert: “Nezapar kan het beste preventief worden ingezet, voordat Nezara de kas binnenkomt. Het is een belangrijke stap om de aanpak verder te verbeteren om Nezara volledig onder controle te krijgen. Daarnaast kunnen telers blijven vertrouwen op hun biocontrol systeem die in hun gewas aanwezig is".

Artemis feliciteert Koppert met dit mooie succes dat een welkome aanwinst is in het biologische ecosysteem in de glastuinbouw.