U bent hier:

Artemis bestaat 30 jaar !

Het jaar 2024 markeert het 30-jarig bestaan van Artemis. In drie decennia is er veel gebeurd, van het reguleren van wetgeving rond biologische bestrijders en bestuivers tot de huidige uitdaging om weerbare plant- en teeltsystemen mogelijk te maken met de juiste producten, strategieën en passende wetgeving. Echter komen er ook steeds weer nieuwe uitdagingen op ons pad.

Ter ere van ons 30-jarig jubileum organiseren wij donderdagmiddag 16 mei een symposium ‘Weerbare teelten met perspectief’. Hierin gaan we dieper in op het versnellen en realiseren van weerbare planten en teelten met als basis biologie. De middag belooft waardevolle discussies en perspectieven over de status en uitdagingen in de transitie naar weerbare teelten op te leveren.

Programma

 

Als key-note speaker zijn wij verheugd dat minister Adema zijn visie zal geven over de inzet op weerbare gewassen en teelten en hoe het Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming 2030 hier een bijdrage aan levert.

Daarnaast zal vanuit nationaal en internationaal perspectief worden ingegaan op de wet- en regelgeving in de transitie naar weerbare teelten. Dit omvat een focus op biologische gewasbescherming en biostimulanten en hun holistische benadering. Ten slotte gaan wij in op de meerwaarde van duurzaam geproduceerde land- en tuinbouwproducten in de afzetketen. Het symposium wordt afgesloten met een forumdiscussie bestaande uit diverse (kandidaat) Euro-parlementariërs waaronder Eveline Herben (BBB) en Bart Millenaar (VVD), minister Piet Adema en Helma Verberkt. Dit biedt een platform voor dialoog over cruciale kwesties met ambitie en perspectief in de sector.

We kijken ernaar uit om samen met de leden van Artemis, overheden, politiek, experts en belanghebbenden uit de sector en keten in gesprek te gaan om te komen tot verdieping, mogelijkheden en perspectief van weerbare teelten. 

Meer informatie over de locatie vindt u op de speciale jubileums pagina.
Let op: Toegang is voor genodigden. Heeft u uw uitnodiging gemist of wilt u een persoonlijke uitnodiging ontvangen?
Neem contact op met het secretariaat.