U bent hier:

Documentaire gepresenteerd aan Tweede Kamer

Op 27 juni wordt de filmdocumentaire ‘Onder het maaiveld’ gepresenteerd aan de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De film over een uiterst actueel thema laat de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en waar onze gewassen in groeien.

De bodem is meer dan alleen grond. Het zit vol leven, zichtbaar met het oog zoals wormen, maar ook onzichtbaar in de vorm van velen micro-organismen. Wat is hun functie en hoe kunnen wij een gezonde bodem inzetten voor een weerbare teelt. De film toont het grote belang van een gezonde bodem aan.

De producenten Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick zullen de film kort introduceren. Na de voorstelling is er ruimte voor een gesprek waar diverse Tweede Kamer leden (o.a. BBB, CDA, D’66, Groen links, PvdD en VVD) bij aanwezig zijn
Leuk om te weten: Artemis-lid ECOstyle heeft deze film mede mogelijk gemaakt. In de film wordt uitleg gegeven over bodem-biodiversiteit door Pier Oosterkamp.
De presentatie in de Tweede Kamer vindt plaats op 27 juni (van 17.00 – 19.00 uur) in de filmzaal: Van Someren-Downerzaal.

(Artemis informeerde in een ledenspecial op 26 mei over de premiere van deze film en de start in de bioscopen)

Bekijk de trailer [YouTube]