U bent hier:

Burg Group sluit zich aan bij Artemis

Artemis verwelkomt een nieuw lid BURG GROUP. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het duurzaam produceren van natuurazijn en smaakvolle siroop. Met hun specialistische kennis en breed assortiment inspireren en ontzorgen ze hun relaties. Ze bieden al meer dan 75 jaar kwaliteit, smaak en gemak aan zowel retailorganisaties en levensmiddelenproducenten als consumenten.

Waarom kiest Burg Group voor Artemis?

De Burg Group wil als toonaangevende Europese producent wereldwijd koploper zijn in duurzaamheid. Daarom zetten zij actief in op natuurazijn. Dit kunnen zij niet alleen bereiken. Zij zijn daarom continu op zoek naar partners die hun ambitie delen en samen met hun op zoek willen naar duurzame oplossingen. Daarnaast verwachten zij van al hun leveranciers bovendien dat zij zich niet alleen conformeren aan hun gedragscode, maar die ook actief naleven. Hiermee willen ze veiligstellen dat al onze producten en gebruikte grondstoffen op een eerlijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige wijze tot stand zijn gekomen. Burg Group produceert natuurazijn als voedingsmiddel en reinigingsmiddel. Natuurazijn is een effectief middel tegen onkruid en groene aanslag. Onder het merk Vintastic verkoopt Burg Group een groene aanslagreiniger op basis van natuurazijn.

Andrea-Bolhuis.png?1679999786345

Andrea Bolhuis, Sustainability manager van Burg Group


Klaar voor de toekomst

Duurzaamheid is een van de stokpaardjes van Burg Group; zowel naar binnen als naar buiten toe. 

Natuurazijn is in de kern een duurzaam product, de bacteriën eten zich zuur en daar komt warmte bij vrij die gebruikt wordt voor andere bedrijfsprocessen en het verwarmen van de kantoren. Wat overblijft geven ze bij Burg af aan het warmtenet, zodat andere bedrijven daar weer gebruik van kunnen maken.

Ook koeling is nodig, en daar gebruiken ze dan weer koelwater uit de grond voor. Op de vernieuwde locatie in Heerhugowaard zijn ruim 1.000 zonnepanelen aangelegd. En in lijn met de duurzaamheidsdoelen waarin ze 100% energieneutraal en zelfvoorzienend willen zijn, zijn ze inmiddels nagenoeg helemaal van het gas af.

  


Meer informatie over BURG GROUP   en andere Artemis leden vindt u op de ledenpagina