U bent hier:

Artemis eert Willem Ravensberg met award

Artemis heeft voormalig bestuurslid Willem Ravensberg geëerd met de Artemis Award, die bedoeld is voor personen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de doelstellingen van Artemis. Willem Ravensberg is de eerste ontvanger van deze award, die voortaan zijn naam zal dragen, vanwege zijn aanzienlijke inzet voor duurzame landbouw, zowel nationaal als internationaal.

De impact van Willem Ravensberg op de verduurzaming van de land- en tuinbouw wordt door Artemis als van onschatbare waarde beschouwd. Ravensberg, die tot aan zijn pensionering bij Koppert werkte, heeft zich beziggehouden met onderzoek naar nieuwe natuurlijke vijanden van plagen in gewassen, bekleedde de functie van manager R&D en richtte zich op het microbiële leven, waaronder schimmels, bacteriën en nematoden.
Naast zijn wetenschappelijk werk op het gebied van registraties promoveerde hij in Wageningen op de ontwikkeling en registratie van micro-organismen. Daarnaast heeft Ravensberg een belangrijke rol gespeeld als belangenbehartiger, onder andere als lid van het bestuur van Artemis en als president van de International Biocontrol Manufacturers Association (IBMA) tussen 2013 en 2018, waar hij nog steeds actief is op andere functies.

Artemis Award: Erkenning voor uitzonderlijke bijdragen aan duurzame land- en tuinbouw

Artemis kent de award toe aan personen die werkzaam zijn in of verbonden zijn aan de Nederlandse agribusiness en die dienen als boegbeeld voor een sector of organisatie. Kandidaten moeten een aantoonbare invloed hebben gehad op de ontwikkeling en vooruitgang in biologische gewasbescherming en weerbare teelt, waarbij motivatie en betrokkenheid verder gaan dan alleen de arbeidsrelatie. Extra criteria omvatten betrokkenheid bij vertegenwoordigende organisaties, relevante publicaties en doorbraken in productontwikkeling. Willem Ravensberg voldoet aan al deze criteria.
(Lees meer over de Willem Ravensberg Award)

links: Bart Sosef (bestuursvoorzitter Artemis), rechts: winnaar Willem Ravensberg

Uitreiking tijdens Algemene Ledenvergadering 

De officiële uitreiking van de award vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van Artemis op 7 december 2023. Met deze ceremonie wordt een eervol tijdperk afgesloten. Bestuursvoorzitter Bart Sosef had de eer om de prijs aan Willem Ravensberg te overhandigen, waarmee zijn buitengewone bijdrage aan de sector werd erkend.

Tip: Lees meer over het leven van Willem.